Skip to main content

KNRM Huizen op bezoek bij een zeer trouwe donateur!

Datum: woensdag 14 januari 2015 | Sectie: Huizen

Hoofdschipper Joost Leeuwerke en secretaris Hans Borremans van KNRM Huizen bellen aan in Zeist bij mevrouw Van Breemen-Haites. Zij is maar liefst 70 jaar donateur van de KNRM. Een zeer goede reden om een mooie bos bloemen te brengen en de jubileumspeld.

Mevrouw van Breemen - bijna 94 jaar oud - verwelkomt ons met koffie en vier soorten koek. Ze is geboren in Grou en dat geeft een band met water, zegt ze zelf. ‘Ik vind het heel normaal dat je dan donateur wordt van de KNRM.’ Ze vindt het onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen te vinden zijn die het water opgaan om anderen te redden. Joost Leeuwerke legt uit dat de KNRM de eigen veiligheid van de redders hoog in het vaandel heeft staan. De bemanning oefent veel om allerlei situaties op het water aan te kunnen. Mevrouw van Breemen vult aan: ‘en je moet een goed team hebben en op elkaar kunnen rekenen. En wat het redden betreft: ik vind het ongelooflijk dat mensen die gered worden “bedankt” zeggen en niet eens donateur worden. Bemanning bedanken is goed, maar word donateur. Je moet je schamen als je het niet wordt!’

Mevrouw van Breemen is veel jaren apothekersassistente geweest. Haar overleden echtgenoot werkte bij monumentenzorg. Indertijd hadden ze een motorboot, maar het ‘echte varen’ vertelt ze, gebeurde door haar betovergrootvader Wijtze Gerbens Hellinga. Deze bevaarde de wereldzeeën met een groot zeilschip. Hij hield een dagboek bij dat in boekvorm is uitgegeven met de titel “Schipper in het cachot”.

Mevrouw van Breemen zegt het vier keer per jaar verschijnende KNRM-blad De Reddingboot van A tot Z te lezen. Zij voelt zich verbonden met de KNRM, die ze om die reden al 70 jaar financieel ondersteunt. Ze vertelt dat ook haar zoon en schoondochter donateur zijn.

Met groot genoegen speldt Hans Borremans haar de jubileumspeld op. Hoofdschipper Joost Leeuwerke bedankt haar namens de bemanning voor haar jarenlange steun. In de gang nemen we afscheid, met de belofte over een paar jaar terug te komen als mevrouw Van Breemen 75 jaar donateur is. Ze glimlacht hierover, maar gezien haar uitstekende gezondheid moet dat zeker lukken!

Het was een bezoek waar we met groot genoegen op terugkijken.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.