Skip to main content

Druk weekend voor KNRM Huizen

Datum: zondag 19 juni 2022 | Sectie: Huizen

Druk weekend voor onze redders met 7 inzetten waarbij in totaal 47 personen in veiligheid zijn gebracht!

Meerder vaartuigen met motorstoring werden geholpen. Opvallende inzetten vonden zaterdagmiddag en -avond plaats.

Via KNRM Blaricum wordt eind van de middag gemeld dat er een sloep water maakt bij eiland Hooft. Zowel de Blaricum-1 als Nikolaas Wijsenbeek zijn op het water en gaan snel ter plaatse. Met vereende krachten en vier pompen wordt geprobeerd de sloep weer drijvende te krijgen. Dit lukt deels waarna wordt besloten al pompend koers te zetten naar Jachthaven Naarden alwaar een kraan gereed stond. Oorzaak van het plotseling water maken is onduidelijk.

Als de reddingboot na inzet 6 terugkeerd naar de haven van Huizen meldt de Kustwacht dat er bij eiland Huizerhoef een kleine motorboot met motorstoring ligt. Ook de Koning Willem van de Waterhulpdienst reageert op de melding. Men krijgt de motor niet meer aan de praat. Door de inmiddels aangetrokken noordenwind koelt het hard af. De vijf jonge opvarenden krijgen het koud en worden naar het reddingstation in Huizen gebracht. Na een warme chocolademelk kunnen de jongens met de inmiddels gearriveerde ouders huiswaarts.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.