Skip to main content

Drukke start van de meivakantie voor KNRM Huizen.

Datum: dinsdag 26 april 2022 | Sectie: Huizen

Vrijdag, begin van de middag, alarmeert de Kustwacht voor een vaartuig dat water maakt bij eiland de Schelp op het Gooimeer. De reddingboot is snel ter plaatse en zet direct een pomp over. De situatie is al snel stabiel voor een sleep richting Jachthaven Naarden alwaar de kraan al klaar stond.

Diezelfde middag wordt de reddingboot nogmaals ingezet door de Kustwacht. Ditmaal voor een stuurloze woonboot. Eenmaal ter plaatse blijkt het te gaan om een varende recreatiewoning. De niet alledaagse sleep werd veilig afgemeerd in de haven van Muiden

Na de acties stond een multidisciplinaire oefening op het programma. Op eiland Huizerhoef heeft een explosie plaatsgevonden op een zeiljacht. Daarbij is ook een natuurbrand op het eiland ontstaan. Gezamelijk met KNRM Blaricum, Brandweer Huizenen Ambulance werd er ingezet op dit incident. Een leerzame avond!

Op het moment dat de Nikolaas Wijsenbeek terug is van de oefening komt er een melding binnen van een vastgelopen zeiljacht voor Muiderberg. Het jacht werd al snel aangetroffen en is naar dieper water geholpen.

Op zaterdag is de reddingboot in de middag uitgevaren na een melding via het KNRM Helpt Assistentie Centrum. Een zeiljacht met motorproblemen heeft assistentie nodig voor Durgerdam. Op het moment dat er sleepverbinding is meldt de Meander van de Waterhulpdienst dat er voor Muiden een lelieveld met 4 personen is omgeslagen. Direct wordt de sleep voor anker gelegd en spoedt de reddingboot zich naar Muiden. Bij aankomst in Muiden is de situatie al onder controle gebracht door de Meander. De te water geraakte personen krijgen een snelle check maar hebben naast een nat pak verder geen verwondingen opgelopen. Hierop keert de reddingboot teug naar Durgerdam om daar het zeiljacht verder te begeleiden naar de haven.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.