Skip to main content

Skûtsje slaat om op het Eemmeer

Datum: vrijdag 27 mei 2022 | Sectie: Huizen

Vrijdagmiddag rond 13.30 uur is er op het Eemmeer ter hoogte van Bunschoten-Spakenburg een Skûtsje omgeslagen met 12 passagiers en vier bemanningsleden aan boord. Het Skûtsje voer mee tijdens de jaarlijkse Zuidwal zeilwedstrijden.

De reddingboot Blaricum-1 van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij was tijdens het evenement in de buurt en was daardoor snel ter plaatse. Er werd vanwege het aantal drenkelingen opgeschaald naar GRIP-1 waarbij meerdere reddingboten, ambulances en brandweer eenheden werden gealarmeerd.

De eerste zorg ging uit naar de 12 passagiers en vier bemanningsleden die te water raakten. Door de stevige westenwind en de lage watertemperatuur is de kans op onderkoeling groot. In samenwerking met passanten werden de drenkelingen uit het water gehaald en afgevoerd naar jachthaven Nieuwboer in Bunschoten alwaar ambulances klaarstonden voor de opvang. Uiteindelijk is er een persoon met onderkoelingsverschijnselen voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Het aanwezige Rijkswaterstaat vaartuig heeft in samenwerking met een particuliere berger het vaartuig proberen te bergen. De reddingboten uit Huizen en Naarden hebben standby gelegen ter assistentie en voor de veiligheid van de bergingsoperatie.

Het bergen van het Skûtsje is niet gelukt, het Rijkswaterstaat vaartuig heeft het wrak gemarkeerd. De berging zal later plaatsvinden.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.