Skip to main content

Brand aan boord van binnenvaartschip

Datum: donderdag 28 mei 2020 | Sectie: Huizen

De reddingboten Nikolaas Wijsenbeek en de Huizer van reddingstation Huizen voeren gistermiddag gezamenlijk uit voor melding van een brand op een binnenvaartschip ter hoogte van Blocq van Kuffeler op het Markermeer.

Rond 15.00 uur slaat de Kustwacht groot alarm voor brand bij een van de motoren aan boord van een binnenvaarder die richting Amsterdam vaart. Naast KNRM Huizen worden ook KNRM Marken, KNRM Lelystad, een politievaartuig en een helikopter van de Kustwacht opgeroepen. 

Tijdens het uitvaren van de Huizer reddingsboten komt het bericht dat de brand onder controle is en op één motor koers zet richting Amsterdam. De Nikolaas Wijsenbeek en de Huizer komen ongeveer tegelijkertijd met de reddingboten van KNRM Marken bij het schip aan. De Nikolaas Wijsenbeek ligt vanaf dat moment stand-by om eventuele gewonde bemanningsleden te transporteren naar de wal voor medische zorg. De bemanningsleden van de reddingsboten controleren samen met de Brandweer van Marken de bemanning van het binnenvaartschip op eventueel ingeademde rook. Na de controle voeren ze hand- en spandiensten uit voor de Brandweer die door de Frans Verkade van KNRM Marken ter plaatse is gebracht. De opvarenden maken het goed, hebben geen rook ingeademd, maar zijn wel geschrokken. Ze blijven aan boord van hun schip.

Als de opgeroepen eenheden zijn bedankt voor hun inzet en onderweg terug naar huis zijn blijkt dat de brandweer toch een gasolielek aan boord van het binnenvaartschip heeft gevonden. Reddingsboot Bert en Anneke Knape van de KNRM Lelystad, wordt gevraagd materialen voor de brandweer uit Uitdam te halen zodat de brandweer het lek kan dichten. Na het dichten van het lek zijn ook de reddingboten vanuit Marken en Lelystad retour station gegaan.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.