Brand aan boord en zoektocht naar opvarenden omgeslagen boot

19 juli 2020

Gisteravond rond 22.30 werd er alarm geslagen voor brand aan boord voor de kust van Huizen. De twee reddingboten van uit Huizen en de reddingboot van uit Blaricum werden ingezet. Ook Brandweer Huizen werd gealarmeerd en stapte aan boord van de Huizer reddingboten. Toen de reddingboten uit Huizen aankwamen bij het betreffende schip, bleek het loos alarm. Er brandde een vuurkorf op het achterdek van het schip. Nadat de Brandweer en de KNRM een praatje hadden gemaakt met betrokkenen, en geheel duidelijk was dat niemand in problemen was, zijn alle reddingboten retour station gegaan. 

Tijdens de nabespreking van de voorgaande actie, ging wederom de pieper voor Brandweer Huizen en de Huizer reddingboten voor een omgeslagen boot in de Aanloophaven. 

Ter plaatse vertelde de politie dat vlak voor het omslaan omstanders nog personen aan boord van het bootje hadden gezien. Daarop is De Huizer het gebied af gaan zoeken met sonar apparatuur en zijn ook brandweerduikers uit Nederhorst den Berg ter plaatse gekomen. Zij hebben de bodem afgezocht maar niks aangetroffen. Hiermee was het einde actie voor alle hulpverleners en ging iedereen retour station. Rond 00:30 waren beide reddingboten terug op het reddingstation en konden de vrijwilligers huiswaarts.