Skip to main content

Brand aan boord en zoektocht naar opvarenden omgeslagen boot

Datum: zondag 19 juli 2020 | Sectie: Huizen

Gisteravond rond 22.30 werd er alarm geslagen voor brand aan boord voor de kust van Huizen. De twee reddingboten van uit Huizen en de reddingboot van uit Blaricum werden ingezet. Ook Brandweer Huizen werd gealarmeerd en stapte aan boord van de Huizer reddingboten. Toen de reddingboten uit Huizen aankwamen bij het betreffende schip, bleek het loos alarm. Er brandde een vuurkorf op het achterdek van het schip. Nadat de Brandweer en de KNRM een praatje hadden gemaakt met betrokkenen, en geheel duidelijk was dat niemand in problemen was, zijn alle reddingboten retour station gegaan. 

Tijdens de nabespreking van de voorgaande actie, ging wederom de pieper voor Brandweer Huizen en de Huizer reddingboten voor een omgeslagen boot in de Aanloophaven. 

Ter plaatse vertelde de politie dat vlak voor het omslaan omstanders nog personen aan boord van het bootje hadden gezien. Daarop is De Huizer het gebied af gaan zoeken met sonar apparatuur en zijn ook brandweerduikers uit Nederhorst den Berg ter plaatse gekomen. Zij hebben de bodem afgezocht maar niks aangetroffen. Hiermee was het einde aktie voor alle hulpverleners en ging iedereen retour station. Rond 00:30 waren beide reddingboten terug op het reddingstation en konden de vrijwilligers huiswaarts.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.