Skip to main content

Visboot met net in schroef

Datum: zondag 03 april 2016 | Sectie: Hoek van Holland

Klassieker, visboot Valkyrie met visnet in de schroef, 35 mijl (65 km) uit de kust, KNRM helpt, sleept visboot uit scheepvaartroute en brengt zelfs duiker naar noodlijdend vaartuig.

Tijdens oefening om 14.45 uut via VHF 16 opgeroepen door de kustwacht, commerciële visboot met net in de schroef verzoekt assistentie. Het blijkt te gaan om de visboot Valkyrie met 10 man aan boord die vrijwel hulpeloos in de scheepvaartroute drijft.

KNRM reddingstation Hoek van Holland was deze zaterdag met 2 reddingboten sleepoefeningen aan het doen, om 14.45 uur kwam via marifoonkanaal 16 een verzoek van kustwacht om de visboot te helpen. De reserve reddingboot Christien gemeerd in de Pistoolhaven in de Europoort en de beschikbare vrijwilligers met de KNRM reddingboot Jeanine Parqui richting Engeland.

Het noodlijdende schip was alvast voorzichtig op 1 motor richting Nederland gevaren, wat iets scheelde. Rond 16.30 uur ter plaatse in positie 52⁰04.26 Noord en 03⁰ 11 24 Oost, 35 mijl uit de kust. Opstapper overgezet, sleeptros belegd en richting Stellendam gevaren. Inmiddels waren de Stellendammer KNRM’ers bezig een duiker te regelen en vervolgens met de reddingboot Antoinette richting de sleep van de Jeanine Parqui te varen waar het euvel om 18.30 in positie 51⁰58.33 Noord en 03⁰ 51 01 Oost 8 mijl voor Stellendam door de duiker werd verholpen.

Na het net uit de schroef te hebben verwijderd kon de visboot op eigen kracht naar thuishaven Stellendam varen en de KNRM reddingboten retour station. De Hoekse redders hebben hun gemeerde reserve reddingboot weer opgehaald en beiden schepen van brandstof voorzien, zodat om 20.30 uur voldaan werd gemeerd in de Berghaven.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.