Mayday zeiljacht voor Westlandse kust (foto / video)

16 augustus 2019

Vrijdagmiddag even na twaalf uur werd er een Mayday opgevangen voor de Hoekse kust. Een passerende coaster had eerst contact met het zeiljacht dat water maakte op ongeveer 1 mijl Noordwest van de Noorder paddenstoel. De coaster bleef stand-by liggen tot de KNRM reddingboten waren gearriveerd.

De KNRM reddingstations Hoek van Holland en ter Heijde zijn om 12.30 uur gealarmeerd door het kustwachtcentrum. Om 12.50 uur waren de KNRM reddingboten George Dijkstra en Jeanine Parqui ter plaatse in positie 51°59,800' N 004°04,650' E waar direct een pomp werd overgezet met opstappers. De 2 Franse opvarenden, een man en vrouw waren gelijk gerustgesteld. Er bleek lekkage in het vlak onderin het schip.

Het zeiljacht moet het water uit en dat heeft de KNRM schipper kunnen regelen in Scheveningen. De George Dijkstra bleef langszij het zeiljacht terwijl de KNRM reddingboot Jeanine Parqui het span op sleeptouw heeft. Rond 15.00 uur verwacht men Scheveningen binnen te varen waar het zeiljacht gelift zal worden.