Skip to main content

KNRM gealarmeerd voor lekke viskotter

Datum: dinsdag 05 mei 2015 | Sectie: Hoek van Holland

Dinsdag 5 mei om 19.25 uur gepaged door het Kustwachtcentrum. Viskotter Flamingo uit Zeebrugge maakt water voor Scheveningen. 4 KNRM reddingboten bieden assistentie om water uit het schip te pompen.

De KNRM reddingstations van Scheveningen, Ter Heijde, Hoek van Holland en Stellendam zijn dinsdagavond in touw geweest bij de viskotter Flamingo. De lekke kotter ligt 8 mijl Zuidwest van Scheveningen en wordt door een collega kotter uit Zeebrugge gesleept.

Nadat er bergingspompen zijn overgezet op de Flamingo en een aantal KNRM’ers begint het wegpompen van het water. Gelukkig blijkt niet de machinekamer onder water te staan maar een werkplaatsruimte op het schip. Even later blijkt wegpompen niet te helpen en het water komt hoger of lager, het blijft gelijk aan zeeniveau.

Nadat de viskotter stabiel genoeg bleek kreeg men toestemming om de Maasmond over te steken. De Kustwacht heeft ook het kustwacht sleepvaartuig naar de Zuid gestuurd. Voorbij de Maasmond zijn de reddingboten Kitty Roosmale Nepveu en George Dijkstra afgelost door de Antoinette uit Stellendam. Het span kabbelde voort met een vaart van 6 tot 7 knopen. Inmiddels bleek dat de viskotter naar Zeebrugge wilde gaan.

Kustwachtcentrum heeft in overleg besloten om de KNRM reddingboten met materiaal terug te halen. Er kwam geen water meer in de kotter en deze werd stabiel door gesleept door zijn collega visser. Even voorbij het slijkgat, de vaargeul naar Stellendam namen we afscheid. De KNRM reddingboot Jeanine Parqui nam alle pompen en slangen mee retour naar Hoek van Holland, waar zij woensdag bij de reddingstations werden afgeleverd.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.