Skip to main content

Zeiljacht met motorstoring begeleid met oversteken

Datum: zaterdag 25 april 2015 | Sectie: Hoek van Holland

Tijdens middag oefening gevraagd zeiljacht te begeleiden. Vier KNRM reddingboten in actie, ook de NHV SAR helikopter kwam langs.

Het zeiljacht Spica, met als bestemming Blankenberge had te kampen met motorpech. De schipper besloot hierdoor terug te keren vanuit Stellendam richting IJmuiden. Via Verkeers Centrale Hoek werd aan de KNRM verzocht het zeiljacht de Maasmond over te begeleiden. Het is verboden de vaargeul over te steken zonder dat de motor onmiddellijk gebruikt kan worden.

Op het moment dat dit verzoek binnen kwam waren er drie reddingboten aan het oefenen voor de Maasvlakte. De reserve reddingboot Christien kwam vanuit Stellendam naar Hoek van Holland. Voor de oefening afgesproken de Christien te stranden voor de Maasvlakte met de KNRM reddingboot Antoinette als back-up. De KNRM reddingboot Jeanine Parqui zou de Christien bergen en meenemen.

Juist toen de oefening startte kwam het begeleiding verzoek voor het zeiljacht. In overleg is de KNRM reddingboot Antoinette naar het zeiljacht vertrokken zodat de oefening kon worden voltooid. Na het vlot trekken van de Christien gezamenlijk naar het zeiljacht vertrokken. Rond het zeiljacht dobberden nu drie KNRM reddingboten. Tijdens het wisselen van bemanningen ter plaatse kwam ook de NHV SAR helikopter over vliegen.

De schipper van het zeiljacht voelde zich vast overrompeld door zoveel aandacht. De bemanning van het zeiljacht was bijzonder capabel, echter pech komt altijd onverwacht. Het zeiljacht was compleet nagekeken op een scheepswerf en zou tiptop in orde moeten zijn. Voor de KNRM gaf dit net een stukje extra cachet aan de oefening. Het zeiljacht is verder gezeild naar IJmuiden waar de KNRM reddingboot Koos van Messel het jacht de haven heeft binnen begeleid.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.