Skip to main content

Coaster bijna wrak op blokkendam

Datum: zaterdag 21 november 2015 | Sectie: Hoek van Holland

Oproep tijdens oefening om stand-by te liggen bij motor tanker Key Marmara met black-out in Maasmond. Op 10 meter van de blokkendam had een sleper in 1 keer vast.

Tijdens het uitvaren met de KNRM reddingboot Jeanine Parqui werd door Traffic Center Hoek van Holland (TCH) verzocht om poolshoogte te nemen bij de coaster Key Marmara met een black-out in de Maasmond. De motor tanker was binnenkomend en juist voor de Maasmond om 14.20 uur een black-out.

De wind was Noordwest 6 Beaufort met golven van 1.5 tot 2 meter waardoor het schip snel naar de Zuiden blokkendam werd geblazen. De coaster wist snel een anker te presenteren waardoor het schip werd geremd.

Het anker krabde in de grond en de coaster dreef langzaam richting blokkendam. Deze noodsituatie in positie 51°.59.01 Noord en 004°.02.03 Oost heeft 12 minuten geduurd. De loods tender Aquila was snel ter plaatse en bleef in de buurt. Direct gevolgd door de sleper en de KNRM reddingboot.

Een sleper die de Stena Hollandica begeleide stoomde snel op naar de coaster en wist in een keer snel vast te maken met de coaster op 10 meter van de blokkendam, dit was om 14.34 uur. De KNRM bleef in de buurt totdat de slepers alles onder controle hadden.

De coaster Key Marmara bleek nog goede roerwerking te hebben en goede schroef werking. Vermoedelijk heeft de coaster weinig of geen schade opgelopen. De coaster is naar Vlaardingen gesleept. De KNRM bemanning heeft vervolgens nog even genoten van de Noordwesten wind op zee.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.