Skip to main content

Brand aan boord Stena Transporter

Datum: maandag 15 februari 2016 | Sectie: Hoek van Holland

Maandag om 14.15 uur gepaged voor een scheepsbrand aan de slachthuisweg (kade Stena Line). Ter plaatse om 14.30 uur bleek de bewuste brand onder controle.

KNRM reddingstation Hoek van Holland wordt automatisch mee gealarmeerd wanneer er een scheepsbrand is in de Europoort of regio. Vandaag was dat voor brand aan boord van de Stena Transporter die gemeerd aan de kade aan het laden was. Er bleek een vrachtwagen met gassen in brand te staan op het autodek. De lokale brandweer had dit snel onder controle.

De KNRM reddingboot Jeanine Parqui kon niet meer doen dan stand-by liggen op de Waterweg voor het geval iemand te water raakt of springt. Het sein brand meester werd snel na onze aankomst bevestigd zodat we na een praatje weer retour Berghaven konden.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.