Zomer 2020

24 juli 2020
Hindeloopen

Was het de eerste maanden van het vaarseizoen nog redelijk rustig op het water. Inmiddels wordt er veel gevaren en gaat de pieper zeer regelmatig. 

Zo ging zondag de pieper voor een jacht met motorstoring. Het schip werd naar de dichtstbijzijnde haven gesleept. Twee dagen later was er wel een hele bijzondere actie. Paarden in het water ter hoogte van Gaast. Deze werden samen met de brandweer ter plaatse weer veilig naar de kant gedreven. Dit leverde wel mooie plaatjes op. 

Donderdag werd onze assistentie gevraagd voor een zeiljacht vlakbij Makkum. Eenmaal ter plaatse moest de actie gestaakt worden in verband met een noodoproep vanwege een slachtoffer te water, ter hoogte van de Breezanddijk. 

Onze reddingboot was als eerste ter plaatse en startte met zoeken. Ook de reddingboten van Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Lemmer kwamen naar de locatie, waar met man en macht naar het slachtoffer werd gezocht. Ook het Kustwachtvliegtuig en twee reddingshelikopters en een politievaartuig werden ingezet. Na enkele uren werd de zoekactie gestaakt en kreeg de politie het verzoek verder te zoeken.