Windje 7 & motorpech: geen goede combinatie

Windje 7 & motorpech: geen goede combinatie

26 mei 2022
Hindeloopen

Het is woensdagmorgen 25 mei net na 11 uur. Zuidwestenwind kracht 7. Als je dan met je zeiljacht vastloopt, heb je hulp nodig. KNRM Hindeloopen kreeg daarvoor van de Kustwacht dan ook een prio 1-alarmering.

We zijn direct met reddingboot Alida uitgevaren richting Stavoren, waar het zeiljacht snel verdaagde op ondiepte. Nadat we een lijn hadden overgezet, hebben we het schip kunnen lostrekken. Na een controle op schade, gelukkig niets aan de hand, kon het jacht op eigen kracht haar weg vervolgen. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Net toen de sleeptros was binnengehaald, werden we gealarmeerd door het KNRM Helpt Assistentiecentrum voor motorjacht met motorstoring ten zuidwesten van Stavoren. Het jacht lag voor anker op een onrustig IJsselmeer. Ook met dit jacht hebben we een sleepvebinding gemaakt, anker opgehaald en het daarna veilig naar de haven van Stavoren gebracht. Een actie op een onstuimig IJsselmeer waarbij we 7 opvarenden in veiligheid hebben gebracht.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij