Weekoverzicht KNRM Station Hindeloopen Wk 22.

Weekoverzicht KNRM Station Hindeloopen Wk 22.

6 juni 2021

Weekoverzicht KNRM Station Hindeloopen Wk 22. 

Alarm 18. Op 1 juni om 21.47 kwam bij KNRM Station Hindeloopen een Prio 1 alarm binnen: surfer vermist nabij It Soal, Workum. Om 58 voeren de Alida en Francine Kroesen uit. 20 min na het alarm waren beide boten ter plaatse. Kort nadat we waren begonnen met het maken van zoekslagen kwam het bericht “Cancel Alarm, Persoon is veilig aan wal”. Daarop zijn beide boten retour station gegaan. (Foto).

 Alarm 19. 4 juni. Na om 18.40 gealarmeerd te zijn voeren de Alida en Francine Kroesen uit voor een RIB die met motorproblemen net buitengaats van de Haven Hindeloopen lag. De RIB is na op sleeptouw te zijn genomen veilig in de Marina van Hindeloopen aangemeerd. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Alarm 20. Dezelfde dag, 4 juni, kwam om 23.08 opnieuw een Prio 1 alarm, vaartuig aan de grond, binnen voor een Speedcruiser die op de strekdam bij It Soal Workum lag. KNRM Station Hindeloopen is met beide boten uitgevaren. Al snel kon een sleepverbinding tot stand komen en is de cruiser zonder verdere problemen veilig in de Haven Workum afgeleverd.(Foto).    

 Alarm 21. 5 juni. Het is 15.53 als er een Prio1 alarm binnenkomt voor een zeiljacht met motor/stuur problemen. Het jacht, op zeil onderweg naar Hindeloopen, was inmiddels buitengaats voor anker gegaan. Binnen 10 minuten voer Alida uit en heeft een sleepverbinding tot stand gebracht. Daarna is het zeiljacht probleemloos afgemeerd aan de meldsteiger van de Marina Hindeloopen.  

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij