Trouwe donateurs in het zonnetje

11 november 2017
hindeloopen

Zaterdag 11 november 2017 heeft KNRM reddingstation Hindeloopen met groot genoegen enkele trouwe donateurs in het zonnetje gezet.

Deze "Redders aan de wal" ondersteunen de KNRM al 60 jaar!

Na ontvangst van de gasten met koffie en gebak in het bemanningenverblijf ‘de Spitsschuur’ werden de trouwe donateurs toegesproken door de voorzitter van de Plaatselijke Commissie, Paul Medendorp. Paul bedankte de donateurs voor hun financiële steun en benoemde de vele facetten van het werk van de KNRM, waarbij het belang van de financiële ondersteuning onderstreept werd.

Daarna werden de gouden speldjes uitgereikt en het boek ‘Wie goed doet’. De donateurs waren zeer verguld met de mooie speldjes en ook het boek werd met dank ontvangen.

Tevens was een werkgever van één van de bemanningsleden aanwezig. En werd daarbij vergezeld door zijn vrouw. Dankzij deze werkgever heeft het station doordeweeks overdag een extra opstapper erbij. Mits het werk het toelaat kan hij overdag bij acties mee met de Reddingboot. Aangezien bijna alle opstappers van station Hindeloopen overdag een baan buiten Hindeloopen hebben, is deze steun ‘in natura’ zeer waardevol.

Paul sprak zijn waardering hiervoor uit en overhandigde hen een mooi boeket.

Daarna trokken enkele gasten een reddingspak aan anderen een warme jas en een zwemvest om een stukje met de reddingboot te gaan varen.
De stevige wind weerhield hen er niet van om mee te gaan. Allen vonden het een zeer bijzondere ervaring - helemaal toen zij ook zelf een stukje mochten sturen.

Twee andere donateurs, die met hun donatie, de KNRM al 50 jaar een warm hart toedragen, hadden zich afgemeld. Uiteraard krijgen zij – voor hun 50 jaar trouwe steun – de prachtige speld en het mooie KNRM boek ‘Wie goed doet’ thuis gestuurd.

Zowel de donateurs als de KNRM’ers kijken terug op een zeer geslaagde ochtend.