Een actief Pinksterweekeind

Een actief Pinksterweekeind

7 juni 2022
Hindeloopen

Afgelopen Pinksterweekeind is KNRM Hindeloopen flink actief geweest. We hebben in totaal vijf alarmeringen gehad.

Op zaterdag zijn we rond de middag met de Alida uitgevaren voor een zeiljacht met een lijn in de schroef, west van de haven van Stavoren. Na afloop van de evaluatie in het bemanningverblijf toen we de sleutel in het slot staken om weer naar huis te gaan, ging de pieper voor de tweede keer. Zeiljacht met een lijn in de schroef buiten de haven van Stavoren. Ehh. Ja, zijn we net ook geweest… OK, direct weer naar binnen en een tweede keer met de Alida en de Neeltje Struijs uitgevaren. We hebben beide zeiljachten veilig in de Marina van Stavoren kunnen afmeren zodat een duikerzijn werk kon doen en de schroeven weer vrij kon maken.  

Zondag, eerste pinksterdag begon rustig, maar s’middags opnieuw een alarm voor een zeiljacht met motorproblemen zeilend van Makkum naar Workum. Met de Alida ter plaatse gegaan en het schip veilig in Workum, zijn thuishaven, af kunnen meren. 's Avonds was het opnieuw raak. En opnieuw voor een zeiljacht met motorproblemen. Ook dit zeiljacht hebben we op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd in de jachthaven van Hindeloopen. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Maandagmorgen om 11:13 uur werden we opnieuw gealarmeerd, in eerste instantie een prio 1 voor een jacht met een afgebroken roerblad, maar zodra we aan boord van de Alida waren kregen we van het Kustwachtcentrum een nieuwe opdracht om naar een zeiljacht zuid van Stavoren te varen met gewonden aan boord. Hierop zijn we met de Alida direct uitgevaren en zijn we minuten later met de Neeltje Struijs gevolgd. Inmiddels bleek dat het zeiljacht ook was vastgelopen op het Vrouwenzand. 

Al snel bleek het om een ernstig ongeval te gaan. Nadat we met de Alida en Neeltje Struijs ter plaatse kwamen, kregen we bericht dat vanuit KNRM Lemmer de Palace Noordwijk en de Anna Dorothea met ambulancepersoneel aan boord ook onderweg waren. Met vier boten en de ambulancemedewerkers hebben we ervoor kunnen zorgen dat het slachtoffer werd gestabiliseerd en het schip werd losgetrokken. De Anna Dorothea heeft daarop het zeiljacht op sleeptouw naar Lemmer genomen waarna het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd! Een dikke 10 voor de samenwerking! 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij