Actievoeren en redden.

7 juli 2021

Waar deze week vooral in het teken van onze crowdfundingactie staat blijft ons station natuurlijk gefocust op onze hoofdtaak. De afgelopen dagen zijn we drie keer gealarmeerd. 

Maandagavond om 18.54 uur zijn we door de KNRM Alarm Centrale (KAC) gealarmeerd in verband met een zeiljacht dat aan de grond was gelopen net zuid van Laaxum nabij het Vrouwenzand. Nadat de schipper de bijzonderheden had doorgekregen heeft hij besloten met beide boten uit te varen. Eenmaal ter plaatse hebben we zodra er een sleeplijn was overgebracht het zeilschip losgetrokken. Na controle op schade kon het jacht zijn weg vervolgen en zijn de Alida en Francine Kroesen weer retour gegaan naar Hindeloopen. 

Op dinsdagavond de 6e juli op het moment dat beide boten werden geprepareerd voor de trainingsavond werden we door het KAC gevraagd assistentie te verlenen aan den kite-surfer die voor de kust direct zuid van Hindeloopen zijn tuig was kwijtgeraakt. We waren daarop in enkele minuten buitengaats. Na een aantal zoekslagen te hebben gemaakt kwam de melding dat de surfer inmiddels veilig aan wal was. Daarna is de training hervat.

Woensdagmiddag werden we opnieuw gealarmeerd met een Prio 1 vanwege een zeiljacht dat voor de kust van Hindeloopen op lage wal met motorproblemen kampte. Hierop hebben we met de Alida op gereageerd. Al snel werd contact gemaakt met het zeiljacht en na het vastmaken van een sleeplijn in het jacht veilig naar de Marina van Hindeloopen gesleept.