Zwemmer vermist bij Wemeldinge

16 juli 2017
wemeldinge

Rond 21.45 uur ontving het Kustwachtcentrum een melding dat een zwemmer vermist was bij Wemeldinge. De informatie die binnen kwam was dat twee mannen waren gaan zwemmen en dat een van hen niet terugkeerde.

Hierop alarmeerde het Kustwachtcentrum de KNRM reddingstations Neeltje Jans, Hansweert en een SAR helikopter. Ook de brandweerboot van korps Stavenisse, een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat en bergingsvaartuig Mistral voeren uit om zich bij de zoekactie te voegen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Omstreeks 23.00 uur trof de helikopter de vermiste zwemmer kort onder de kant aan. De zwemmer is door een vrijwilliger van KNRM reddingstation Hansweert aan land gebracht waar direct begonnen is met reanimatie.

Helaas bleek reanimatie tevergeefs en is de persoon overleden.

Foto: HV Zeeland

De bemanning en plaatselijke commissie van reddingstation Hansweert wil graag haar medeleven uiten aan de familie en vrienden van het slachtoffer en wenst hun veel sterkte toe.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij