Reddingboot Jan van Engelenburg kan weer jaren mee

29 juli 2017

Na een utgebreide revisie is reddingboot Jan van Engelenburg sinds vandaag weer operationeel op reddingstation Hansweert.

Reddingboot Jan van Engelenburg is gebouwd in 1990 en is daarmee één van de oudere reddingboten binnen de operationele KNRM vloot. Vorig jaar is besloten om reddingboot Christien (1993) uit de reservevloot en de Jan van Engelenburg samen te voegen tot één schip.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De twee MAN motoren uit reddingboot Christien, ieder goed voor 680 PK, hebben aanzienlijk minder draaiuren dan de motoren van de Jan van Engelenburg. Daarom is besloten de motoren van de Christien over te plaatsen in de Jan van Engelenburg. Daarnaast zijn ook de seats in het stuurhuis overgezet.

Naast deze aanpassingen is ook belangrijke navigatieapparatuur, zoals de radar, het radarscherm en de kaartplotter vernieuwd. Daarnaast beschikt de Jan van Engelenburg nu over draadloze headsets ten behoeve van communicatie via het intercomsysteem, zijn op de motorkap twee nieuwe bolders geplaatst die het langszij nemen van een jacht eenvoudiger maken en is de verlichting aan dek vernieuwd.

Met deze revisie wordt de levensduur van de Jan van Engelenburg naar verwachting met ruim drie jaar verlengd.

Acties met vervangende reddingboot Dorus Rijkers
In de ruim twee maanden dat reddingboot Jan van Engelenburg op de werf lag konden de vrijwilligers gebruik maken van reddingboot Dorus Rijkers. Hiermee is 14 maal uitgevaren voor onder meer een surfer in nood, twee zoekacties naar (mogelijk) vermiste zwemmers, enkele gestrande zeiljachten en jachten met motorproblemen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij