Skip to main content

KNRM: “Duikers: Check je hart”

Datum: zaterdag 24 juni 2017 | Sectie: Hansweert

Een oefening met duikers en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) vormde vandaag de aftrap van de KNRM campagne voor duikers met als thema “Check je hart “.

De Oosterschelde vormt een populaire duiklocatie en geniet wereldwijde naamsbekendheid. Veel sportduikers reizen speciaal voor deze unieke locatie naar Zeeland. In geval van een duikongeval kunnen onder meer de KNRM reddingstations Neeltje Jans en Hansweert worden ingezet.

Het aantal ongevallen met duikers binnen Nederland is relatief laag, maar het kan nog veiliger. De KNRM wordt gemiddeld 5 tot 8 maal per jaar gealarmeerd voor een duiker in nood. Het merendeel van de ongevallen is te relateren aan de conditie van de duiker.

Deze zomer start de KNRM met een campagne gericht op duikers met als thema “check je hart”. Streven is om duikers zich bewust te laten zijn van hun conditie en dat zij tijdig een gezondheidskeuring laten doen bij een arts. Door duikers bewust te maken van hun conditie hopen de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), de KNRM en diverse landelijke duikorganisaties de veiligheid verder te vergroten.

Deze zaterdagmorgen raakten 6 duikers in problemen. Zij zijn allen door de vrijwilligers van KNRM reddingstations Neeltje Jans, Veere en Hansweert gered. Sommigen hadden medische klachten, bijvoorbeeld hartklachten, al dan niet in combinatie met caissonziekte als gevolg van een te snelle opstijging. Gelukkig betrof het slechts een oefening.

Klik hier voor meer informatie over de preventiecampagne.

Foto's: Mario Rentmeester

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.