Zoekactie naar vermiste surfer en zeiljacht met motorpech

Zoekactie naar vermiste surfer en zeiljacht met motorpech

17 juli 2021

Diverse hulpdiensten hebben zaterdagmiddag 17 juli gezocht naar een vermiste windsurfer op de Oosterschelde.

“Prio 1, Surfer in problemen/vermist” was de melding voor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert om 14:09 uur. Een windsurfer was rond 9:30 uur het water op gegaan en zou rond 11:30 terugkeren. Toen hij 2,5 uur later nog steeds niet terug aan de kant was heeft zijn partner alarm geslagen. Door het Kustwachtcentrum zijn reddingboten van KNRM Hansweert en Neeltje Jans gealarmeerd. Een patrouillevaartuig RWS-75, bergingsvaartuig Mistral, brandweerboot Stavenisse, een RIB van de waterpolitie en de SAR-helikopter zijn eveneens bij de zoekactie ingezet.

De surfer is door de waterpolitie in goede gezondheid aangetroffen en naar de wal gebracht, waarmee deze actie ten einde kwam. Onderweg terug naar het reddingstation kwam de volgende melding binnen: een zeiljacht met aan boord 8 personen, waarvan 6 kinderen, kampte met motorproblemen nabij Yerseke.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De kinderen zijn door de KNRM van boord gehaald, zodat het jacht veilig door bergingsvaartuig Mistral naar Yerseke kon worden gesleept.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij