Skip to main content

Samenwerkingsoefening Oosterschelde

Datum: dinsdag 20 juli 2021 | Sectie: Hansweert

Om de samenwerking tijdens reddingsacties op de Oosterschelde te versterken vond dinsdagavond 20 juli een gezamenlijke oefening plaats tussen KNRM Hansweert, bergingsvaartuig Mistral en patrouillevaartuig RWS-75 van Rijkswaterstaat.

Volgens het oefenscenario kampte de RWS-75 met stuurproblemen. Onderweg naar bleek er veel meer aan de hand te zijn. Tijdens het te water laten van de bijboot (RIB) was een ongeval gebeurd waardoor één bemanningslid van hoogte was gevallen. Een ander werd vermist.

Vanaf reddingboot Jan van Engelenburg werden vier opstappers overgezet om de situatie in kaart te brengen en de gewonde te verzorgen. De Mistral werd ondertussen naar de RIB gestuurd om te kijken of de vermiste zich daar aan boord bevond. Toen dat niet het geval bleek te zijn is een zoekactie op touw gezet, waaraan (fictief) ook een helikopter en andere schepen deelnamen.

Na een korte zoekslag werd de vermiste gevonden in ondiep water. Deze is aan boord van de reddingboot genomen en naar de gereedstaande ambulance gebracht. Ondertussen was de RWS-75 op sleep genomen door de Mistral. De gewonde aan boord van de RWS-75 is ingepakt in een brancard en met de reddingboot naar de wal vervoerd.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde oefening en bedanken de bemanning van de RWS-75 en de bemanning van de Mistral voor de goede samenwerking.

Foto’s: Bemanning Mistral, bemanning RWS-75, Jacky Harthoorn (drone) en Mario Rentmeester

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.