Skip to main content

Zoekactie naar drenkeling Oosterschelde

Datum: dinsdag 13 oktober 2020 | Sectie: Hansweert

Op de Oosterschelde heeft vanmiddag een zoekactie plaatsgevonden naar een mogelijke drenkeling. Rond 12.15 uur trof een passerend binnenvaartschip een drenkeling aan. Het lukte de bemanning de drenkeling aan boord te nemen waarna koers is gezet naar Stavenisse. Aldaar is de drenkeling overgedragen aan de gereedstaande ambulancedienst en traumahelikopter.

Omstreeks 12:55 uur werd alsnog een grote zoekactie opgestart nadat informatie bekend was geworden waaruit bleek dat er mogelijk een tweede drenkeling zou zijn. De brandweerboot van Stavenisse, bergingsvaartuig Mistral, politievaartuig P-86, de search-and-rescue helikopter van NHV, het kustwachtvliegtuig en de reddingboten van KNRM reddingstations Neeltje-Jans binnen en Hansweert startten daarop een zoekactie.

Om 14:05 uur kon de zoekactie worden beëindigd nadat de vermiste persoon aan wal was aangetroffen.

Foto: Roland de Jong - HVZeeland.nl

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.