Grote zoekactie naar overboord geslagen visser

9 november 2020

Een opvarende van een viskotter sloeg maandagmorgen 9 november overboord. Na de melding omstreeks 9:55 uur werd een intensieve zoekactie opgestart.

Reddingboten van KNRM reddingstations Neeltje Jans en Hansweert, patrouillevaartuigen van Rijkswaterstaat en de Politie, brandweerboten uit Stavenisse en Terneuzen, bergingsvaartuig Mistral, diverse andere vaartuigen en een search-and-rescue helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen zochten gedurende 5 uur naar de vermiste persoon.

Onder leiding van reddingboot Jan van Engelenburg als on-scene-coördinator werden de 11 varende eenheden ter plaatse opgelijnd en zijn diverse zoekpatronen gevaren. Deze zoekpatronen worden berekend aan de hand van onder meer de weersomstandigheden, het getij en lokale gebiedskennis. Helaas is de vermiste visser niet gevonden.

Omstreeks 14:30 uur is de grote search-and-rescue operatie door de Kustwacht beëindigd. De vermissing is overgedragen aan de Politie. Het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LOTZ) zal de zoekactie voortzetten.

Foto's: HVZeeland.nl