Zeiljacht de weg kwijt op Westerschelde

15 juni 2019

Tijdens een patrouille op de Westerschelde van politieboot P-41 viel het oog van de agenten op een zeiljacht wat afwijkend vaargedrag vertoonde. Het zeiljacht bevond zich in het hoofdvaarwater van de Westerschelde en bleek verdwaald te zijn. Daarnaast was de motor nauwelijks bestand tegen de stroming op de Westerschelde.

Het jacht werd langszij de P-41 genomen en via de Nederlandse Kustwacht werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert gealarmeerd. Zij hebben de sleep overgenomen en het jacht afgemeerd in Hansweert.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Omdat de politie een belangrijke ketenpartner is van de KNRM werd eerder op de morgen al samen geoefend. Op dat moment was nog niet bekend dat de oefening een paar uur later in de praktijk moest worden gebracht.

Actie: 2019-9

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij