Skip to main content

KNRM Reddingstations houden grote oefening in Westerscheldemonding

Datum: zaterdag 25 mei 2019 | Sectie: Hansweert

Reddingstations Cadzand, Breskens en Hansweert van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hielden zaterdagmorgen 25 mei een search-and-rescue oefening in de Westerscheldemonding. De realistische oefening was opgezet door KNRM Cadzand.

Een aanvaring tussen twee motorjachten, personen te water en een gewonde aan boord van een bergingsvaartuig vormden het oefenscenario. Door de aanvaring maakte één motorjacht water. Een deel van de passagiers klom snel in een reddingsvlot, maar niet iedereen kon mee. Anderen sprongen in paniek overboord of bleven aan boord in afwachting van een reddingboot. Ondertussen was aan boord van een bergingsvaartuig wat te hulp schoot een ongeval gebeurd waardoor de machinist dringend medische hulp nodig had. Reddingboten uit Cadzand, Breskens en Hansweert schoten te hulp.

De reddingseenheden werden aangestuurd door de on-scéne-coördinator (OSC) aan boord van een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat.

Met meerdere reddingstations oefenen in een realistische setting is voor de KNRM belangrijk, omdat in geval van een echte calamiteit veel afhangt van de onderlinge samenwerking en de communicatie tussen reddingseenheden onderling en de Kustwacht. De KNRM kijkt terug op een geslaagde oefening.


Een uitgebreide fotoreportage kunt u bekijken door hier te klikken.


Foto's: Nelleke van Moolenbroek (vanaf reddingboot Jan van Engelenburg) en Mario Rentmeester (vanaf reddingboot Zeemanshoop).

Namens de organisatie van de oefening een speciaal woord van dank aan alle deelnemers: motorjacht Pascal, motorjacht Quo Vadis, tender Patrol en alle vrijwillige slachtoffers en deelnemde reddingstations.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.