Zwemmer verdronken in Oosterschelde

1 juli 2019
Scherpenisse

Diverse hulpdiensten zijn maandagmiddag 1 juli uitgerukt na een melding van een vermiste zwemmer nabij Scherpenisse. Rond 16:30 uur werd gemeld dat een zwemmer niet meer boven zou zijn gekomen, waarop een grote zoekactie werd opgezet. Onder meer brandweerboot Stavenisse, brandweerduikers, ambulance, traumaheli, SAR-helikopter en reddingboten van KNRM reddingstations Neeltje-Jans en Hansweert rukten uit.

Na enige tijd zoeken kon de drenkeling worden gelokaliseerd door de SAR helikopter. De drenkeling is aan boord gehaald van reddingboot Fred alwaar direct gestart is met reanimatie. Helaas mocht de hulp niet meer baten. Het slachtoffer is overleden.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Foto: HV Zeeland

De bemanning en plaatselijke commissie van reddingstation Hansweert wil graag haar medeleven uiten aan de familie en vrienden van het slachtoffer en wenst hun veel sterkte toe.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij