Skip to main content

Watersportvereniging Yerseke doneert € 1.000 aan KNRM

Datum: zaterdag 18 juni 2022 | Sectie: Hansweert

Leden van watersportvereniging Yerseke kregen zaterdagochtend 18 juni de gelegenheid om kennis te maken met de KNRM. De ochtend begon met een presentatie over de KNRM gevolgd door een man overboord demonstratie. Omdat preventie één van de kerntaken is werd hierin ook aandacht besteed aan het gebruik van de KNRM Helpt app en andere veiligheidsaspecten, zoals de specifieke kenmerken van vaargebieden als de Ooster- en Westerschelde. De vele zandplaten, sterke stromingen en aanwezigheid van beroepsvaart zijn potentiële gevaren waar een watersporter goed mee om moet weten te gaan.

Via de KNRM helpt app kun je éénvoudig én gratis hulp oproepen als je in nood bent (als je op de rode knop drukt krijg je direct de Kustwacht aan de telefoon), of een hulpvraag indienen als je niet in nood bent, maar wel hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld als je motorpech hebt en op een veilige plaats voor anker ligt. Je krijgt dan een operator van de KNRM Helpt Alarm Centrale aan de telefoon die in overleg een reddingboot kan aansturen.

Na een uitgebreide kennismaking, waarbij de aanwezige leden ook een kijkje op de reddingboot konden nemen, werd de ochtend afgesloten met de overhandiging van een mooie cheque ter waarde van € 1.000 ! Hiervoor zijn wij Watersportvereniging Yerseke zeer dankbaar. De KNRM is namelijk een stichting die gefinancierd wordt door vrijwillige bijdragen van donateurs, schenkingen, nalatenschappen en bedrijfssponsoring. Het reddingwerk kost veel geld. Zo is er jaarlijks ca.
€ 700.000 nodig om de zes Zeeuwse reddingstations operationeel te houden. Dit geld wordt onder meer besteed aan opleiding van vrijwilligers en onderhoud en uitrusting van de reddingboten.

Wilt u ook financieel bijdragen? Ga dan naar https://hansweert.samenvoorknrm.nl/

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.