Pech op de Oosterschelde

Pech op de Oosterschelde

14 juni 2020

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert zijn zondagmiddag 14 juni tweemaal gealarmeerd voor pleziervaart met technische problemen.

Om 14:00 uur gingen de piepers voor de eerste maal af. De hulpvraag was afkomstig van een jacht nabij Terneuzen. Bergingsbedrijf Multraship was snel ter plaatse en heeft het jacht geholpen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Net terug in de haven van Hansweert kwam er een melding binnen van een bootje met pech nabij boei O-31 op de Oosterschelde. Ter plaatse bleek dat de enige opvarende al sinds zaterdag met brandstofproblemen kampte en hij noodgedwongen de nacht op het water had doorgebracht. Toen hij zondagmorgen de tocht wilde voortzetten begaf het roer het.

Gelukkig merkte een passant hem op, want de opvarende had geen werkende telefoon of andere communicatiemiddelen aan boord. In dit kader verwijzen wij u naar de veiligheidscampagne van de KNRM gericht op adequate reisvoorbereiding.

Het bootje is door reddingboot Dorus Rijkers op sleeptouw genomen en afgemeerd in Yerseke.

Foto’s: Bemanning reddingboot & Yannick de Koeijer (Instagram: Hydraphotography.nl)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij