Nieuwe watersport campagne KNRM

Nieuwe watersport campagne KNRM

29 mei 2020
IJmuiden

Vlak voor het Pinksterweekend start de KNRM de watersportcampagne ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ om met de fors toenemende watersport aandacht te vragen voor goede reisvoorbereiding om problemen op het water te voorkomen.

Juist in deze tijd, waarin het coronavirus iedereen beperkt in zijn bewegingsvrijheid, is het verlangen voor velen om het water op te gaan groot. En doordat veel Nederlanders hun zomervakantie in eigen land zullen doorbrengen, zal de drukte op het water waarschijnlijk groter zijn dan in andere zomers. Daarbij is het goed om te weten dat de KNRM 24/7 paraat staat om in actie te komen als er toch hulp nodig is. Om aandacht te vragen voor goede reisvoorbereiding, start de KNRM de preventiecampagne ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ gericht op watersporters.  

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Vermijdbaar

De KNRM komt jaarlijks meer dan 2.000 keer in actie. Een groot deel daarvan is voor watersporters die door verschillende, vaak vermijdbare, oorzaken in problemen zijn geraakt.  De KNRM gaat er vanuit dat alle watersporters goed voorbereid het water op gaan, maar doet in haar campagne een aantal aanbevelingen om problemen op het water juist te voorkomen. Watersporters kunnen bij de KNRM een gratis digitale brochure aanvragen waarin de meest voorkomende ongevallen/ongemakken staan opgesomd (zoals motorstoring, man over boord, navigatiefout, onvoldoende kennis en ervaring) en hoe deze eenvoudig zijn te voorkomen. Zodat de zomer in eigen land voor verreweg de meeste mensen ook écht een feestje wordt!

App

Een van de bestaande middelen waar de KNRM in de campagne ook naar verwijst is de app KNRM Helpt. In deze app vindt de gebruiker alle informatie voor een goede voorbereiding op een vaartocht. De app bevat weerinformatie, vaarkaarten, informatie over havens en veiligheid. Via de app kan in geval van nood gemakkelijk hulp gevraagd worden.

Donateur

Net zoals de watersporter altijd op de KNRM kan vertrouwen, hoopt de KNRM op haar beurt weer op nieuwe donateurs te mogen rekenen. De KNRM is afhankelijk van donaties om het reddende werk te kunnen blijven doen. Daarom in de campagne ook de vraag van de KNRM om donateur te worden en met een veilig gevoel te genieten van een heerlijk watersportseizoen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij