Skip to main content

De zomer begint met de strandbewaking van KNRM Lifeguards

Datum: vrijdag 19 juni 2020 | Sectie: Nieuws

De KNRM verzorgt deze zomer wederom de strandbewaking op Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Wassenaar. Op de vier Friese Waddeneilanden staan in totaal 11 strandposten. Vanaf zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus zijn hier dagelijks lifeguards aanwezig. Op Ameland worden ook de twee weekenden voor en na deze periode bewaakt, en beginnen de lifeguards al op 19 juni en is de laatste dag op 13 september.

Vlaggen
De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de roodgele vlaggen aan de waterlijn waar tussen lifeguards toezicht houden. Het strand buiten deze vakken is onbewaakt, maar wordt wel vanuit de reddingposten in de gaten gehouden. De betekenis van de waarschuwingsvlaggen wordt uitgelegd aan boord van de veerboot en op borden bij de strandopgang. Voor specifieke informatie kunnen strandbezoekers vragen stellen aan de lifeguards. Tevens zijn strandfolders beschikbaar met informatie en uitleg.

Rood-geel
De zichtbare aanwezigheid van lifeguards zorgt voor goed contact met de strandbezoekers, zodat uitleg gegeven kan worden over de gevaren in zee. KNRM Lifeguards zijn in de aanloop naar het zomerseizoen opgeleid tot Beach Lifeguard. Ook hebben de meeste lifeguards opleidingen gevolgd om te varen met de reddingwaterscooter of te rijden met terreinvoertuigen. KNRM Lifeguards zijn herkenbaar aan de rood-gele kleuren van hun kleding en materieel. Uiteraard wordt met de uitvoering van de strandbewaking rekening gehouden met de coronamaatregelen van de overheid, aangevuld met maatregelen vanuit de KNRM.

Wassenaar
De KNRM verzorgt ook de strandbewaking op Wassenaar. De periode waarin toezicht wordt gehouden kan per locatie variëren. Alleen in de zomermaanden worden op verzoek van de gemeenten lifeguards ingezet. Bewakingstijden en locaties zijn te vinden op www.knrm.nl/lifeguard . 

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.