De zomer begint met de strandbewaking van KNRM Lifeguards

De zomer begint met de strandbewaking van KNRM Lifeguards

19 juni 2020
IJmuiden

De KNRM verzorgt deze zomer wederom de strandbewaking op Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Wassenaar. Op de vier Friese Waddeneilanden staan in totaal 11 strandposten. Vanaf zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus zijn hier dagelijks lifeguards aanwezig. Op Ameland worden ook de twee weekenden voor en na deze periode bewaakt, en beginnen de lifeguards al op 19 juni en is de laatste dag op 13 september.

Vlaggen
De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de roodgele vlaggen aan de waterlijn waar tussen lifeguards toezicht houden. Het strand buiten deze vakken is onbewaakt, maar wordt wel vanuit de reddingposten in de gaten gehouden. De betekenis van de waarschuwingsvlaggen wordt uitgelegd aan boord van de veerboot en op borden bij de strandopgang. Voor specifieke informatie kunnen strandbezoekers vragen stellen aan de lifeguards. Tevens zijn strandfolders beschikbaar met informatie en uitleg.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Rood-geel
De zichtbare aanwezigheid van lifeguards zorgt voor goed contact met de strandbezoekers, zodat uitleg gegeven kan worden over de gevaren in zee. KNRM Lifeguards zijn in de aanloop naar het zomerseizoen opgeleid tot Beach Lifeguard. Ook hebben de meeste lifeguards opleidingen gevolgd om te varen met de reddingwaterscooter of te rijden met terreinvoertuigen. KNRM Lifeguards zijn herkenbaar aan de rood-gele kleuren van hun kleding en materieel. Uiteraard wordt met de uitvoering van de strandbewaking rekening gehouden met de coronamaatregelen van de overheid, aangevuld met maatregelen vanuit de KNRM.

Wassenaar
De KNRM verzorgt ook de strandbewaking op Wassenaar. De periode waarin toezicht wordt gehouden kan per locatie variëren. Alleen in de zomermaanden worden op verzoek van de gemeenten lifeguards ingezet. Bewakingstijden en locaties zijn te vinden op www.knrm.nl/lifeguard . 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij