KNRM oefent met materiaal ambulancedienst

29 december 2016

De KNRM werkt tijdens incidenten regelmatig samen met ambulancepersoneel. Vandaag maakten de vrijwilligers van reddingstation Hansweert kennis met het materiaal aan boord van een ambulance. Eerder dit jaar bezochten de medewerkers van de regionale ambulancevoorziening een Zeeuws KNRM reddingstation voor een praktijktraining ambulancezorg.

Aan bod kwam onder meer het gebruik van de zogenaamde vacuümmatras. In deze matras kan een slachtoffer worden gefixeerd. Getest is of deze vacuümmatras gebruikt kan worden in combinatie met onze drijvende brancard die wordt gebruikt bij gewonden aan boord van schepen of bij evacuatie van gewonden vanaf een zandplaat of strekdam.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ook is getest of de monitoringsapparatuur goed werkt aan boord van een varende reddingboot en is de alarmeringsprocedure via de meldkamer geoefend.

Foto's: John van Moolenbroek - KNRM Hansweert

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij