Skip to main content

KNRM oefent met materiaal ambulancedienst

Datum: donderdag 29 december 2016 | Sectie: Hansweert

De KNRM werkt tijdens incidenten regelmatig samen met ambulancepersoneel. Vandaag maakten de vrijwilligers van reddingstation Hansweert kennis met het materiaal aan boord van een ambulance. Eerder dit jaar bezochten de medewerkers van de regionale ambulancevoorziening een Zeeuws KNRM reddingstation voor een praktijktraining ambulancezorg.

Aan bod kwam onder meer het gebruik van de zogenaamde vacuümmatras. In deze matras kan een slachtoffer worden gefixeerd. Getest is of deze vacuümmatras gebruikt kan worden in combinatie met onze drijvende brancard die wordt gebruikt bij gewonden aan boord van schepen of bij evacuatie van gewonden vanaf een zandplaat of strekdam.

Ook is getest of de monitoringsapparatuur goed werkt aan boord van een varende reddingboot en is de alarmeringsprocedure via de meldkamer geoefend.

Foto's: John van Moolenbroek - KNRM Hansweert

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.