Forse groei in reddingen voor KNRM Hansweert

17 januari 2017

In 2016 zijn de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert 26 maal ingezet voor een reddingsactie of hulpverlening. Een forse groei ten opzichte van 2015 toen 16 maal werd uitgevaren. Daarmee was 2016 het drukste jaar sinds de oprichting van het reddingstation in 2009. Landelijk gezien zijn de ruim 1.400 vrijwilligers 2.349 keer uitgevaren en werden 3.974 mensen gered of geholpen.

Evenals voorgaande jaren waren de 20 vrijwilligers van KNRM Hansweert vooral actief voor zeil- en motorjachten in problemen, onder andere door navigatiefouten en technische mankementen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Op woensdagavond 5 oktober namen de redders deel aan een grootschalige zoekactie naar een vermiste kitesurfer op de Oosterschelde. Deze zoekactie werd opgestart nadat voorbijgangers een verlaten kitezeil aantroffen. Ruim 12 uur lang zochten onder meer de reddingboten van Hansweert, Neeltje Jans, brandweer, politie, Rijkswaterstaat en enkele helikopters naar de vermiste kitesurfer. Na urenlang zoeken vonden brandweer en politie een stoffelijk overschot nabij Yerseke wat van de vermiste kitesurfer bleek te zijn.

Waar ook groei in zit, is het aantal donateurs dat de KNRM steunt. 93.813 ‘Redders aan de wal’ vormen een onmisbare schakel in het voortbestaan van de organisatie. De KNRM ontvangt geen overheidssubsidie voor het reddingwerk, maar wordt gesteund door donateurs, giften, nalatenschappen en het bedrijfsleven.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij