Skip to main content

Urenlange zoekactie naar vermiste kitesurfer

Datum: woensdag 05 oktober 2016 | Sectie: Hansweert

Een grootschalige zoekactie door meerdere hulpdiensten naar aanleiding van een aangetroffen kitezeil nabij Yerseke. Voorbijgangers troffen daar woensdagavond rond 20.00 uur het kitezeil aan. Omdat er geen persoon bij de kite was sloegen zij alarm waarop een grootschalige zoekactie op touw is gezet.

De Kustwacht alarmeerde de reddingboot Jan van Engelenburg (Hansweert) en de reddingboten Koopmansdank & Fred (Neeltje Jans). Ook de boten van brandweer Stavenisse, Rijkswaterstaat en de politie zijn ingezet. Vanuit de lucht werd geassisteerd met zoeken door achtereenvolgens een SAR helikopter van NHV, een helikopter van de Belgische luchtmacht te Koksijde en de politiehelikopter.

Rond 22:10 uur trof de bemanning van de Koopmansdank een kite-board aan. Ondertussen zocht de politie ook aan wal naar de kitesurfer. Op de Oesterdam troffen zij een verlaten auto aan. De eigenaar bevond zich waarschijnlijk op het water. Uit navraag door de politie bij familie van de eigenaar van de auto bleek dat zij niets van hem hadden vernomen.

De zoekactie in het gebied tussen Yerseke en de Oesterdam duurde onverminderd voort. Na ruim 12 uur zoeken is rond 8.00 uur de volgende ochtend nabij Krabbendijke een stoffelijk overschot aangetroffen door de bemanning van brandweerboot Stavenisse. De politie Zeeland West-Brabant heeft bevestigd dat het om de vermiste kitesurfer gaat.

De bemanning en plaatselijke commissie van KNRM reddingstation Hansweert wil graag haar medeleven uiten aan de nabestaanden van het slachtoffer en wenst hun veel sterkte toe.

Alarmering: 2016-27

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.