KNRM Hansweert oefent met reddingshelikopter NHV

14 juli 2020

De Nederlandse Kustwacht heeft in een convenant met Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) afgesproken dat zij verantwoordelijk zijn voor search-and-rescue taken op zee waarbij helikopterinzet benodigd is. Hierbij valt te denken aan medische evacuaties vanaf schepen, het evacueren van zinkende schepen, het redden van drenkelingen en het zoeken naar vermisten.

Veelal worden deze helikopters gelijktijdig gealarmeerd met een KNRM reddingboot. Daarom is het van groot belang dat de reddingbootbemanning en helikoptercrew goed met elkaar kunnen samenwerken. Regelmatig oefenen vormt daarvoor een goede basis.

Dinsdagavond 14 juli oefenden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert met de search-and-rescue helikopter van NHV op de Westerschelde ter hoogte van Hoedekenskerke. Twee bemanningsleden werden uit het water ‘gered’ en vanuit de helikopter aan boord gehesen van reddingboot Jan van Engelenburg.

Vanuit drie posities werd dit op de foto vastgelegd door Yannick de Koeijer, Nelleke van Moolenbroek en Mario Rentmeester. Deze kunt u bekijken via het fotoalbum op facebook.