Skip to main content

KNRM Hansweert oefent met reddingshelikopter NHV

Datum: dinsdag 14 juli 2020 | Sectie: Hansweert

De Nederlandse Kustwacht heeft in een convenant met Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) afgesproken dat zij verantwoordelijk zijn voor search-and-rescue taken op zee waarbij helikopterinzet benodigd is. Hierbij valt te denken aan medische evacuaties vanaf schepen, het evacueren van zinkende schepen, het redden van drenkelingen en het zoeken naar vermisten.

Veelal worden deze helikopters gelijktijdig gealarmeerd met een KNRM reddingboot. Daarom is het van groot belang dat de reddingbootbemanning en helikoptercrew goed met elkaar kunnen samenwerken. Regelmatig oefenen vormt daarvoor een goede basis.

Dinsdagavond 14 juli oefenden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert met de search-and-rescue helikopter van NHV op de Westerschelde ter hoogte van Hoedekenskerke. Twee bemanningsleden werden uit het water ‘gered’ en vanuit de helikopter aan boord gehesen van reddingboot Jan van Engelenburg.

Vanuit drie posities werd dit op de foto vastgelegd door Yannick de Koeijer, Nelleke van Moolenbroek en Mario Rentmeester. Deze kunt u bekijken via het fotoalbum op facebook.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.