Skip to main content

Hoofdwond door stranding

Datum: zaterdag 11 juli 2020 | Sectie: Hansweert

Een speedboot is zaterdagmiddag 11 juli aan de grond gelopen ter hoogte van Walsoorden. Door deze stranding liep één van de opvarenden een hoofdwond op. Reddingboot Jan van Engelenburg, net in dienst gemeld na een grote onderhoudsbeurt, werd gealarmeerd.

Aan boord van de speedboot bevonden zich drie opvarenden. Een vrouw en zoon zijn door de KNRM van boord gehaald. De vrouw had door de stranding een hoofdwond opgelopen. Zij is aan boord van de reddingboot medisch verzorgd en aan wal overgedragen aan de gealarmeerde ambulance. Uiteindelijk is zij per taxi naar de huisartsenpost vervoerd.

De speedboot is met opkomend water zelfstandig los gekomen.

Goed en wel thuis werd wederom een beroep gedaan op de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert. Nabij Wemeldinge had een zeiljacht te kampen met motorproblemen. Deze alarmering werd ingetrokken nadat een berger zich ter plaatse meldde.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.