Hoofdwond door stranding

Hoofdwond door stranding

11 juli 2020

Een speedboot is zaterdagmiddag 11 juli aan de grond gelopen ter hoogte van Walsoorden. Door deze stranding liep één van de opvarenden een hoofdwond op. Reddingboot Jan van Engelenburg, net in dienst gemeld na een grote onderhoudsbeurt, werd gealarmeerd.

Aan boord van de speedboot bevonden zich drie opvarenden. Een vrouw en zoon zijn door de KNRM van boord gehaald. De vrouw had door de stranding een hoofdwond opgelopen. Zij is aan boord van de reddingboot medisch verzorgd en aan wal overgedragen aan de gealarmeerde ambulance. Uiteindelijk is zij per taxi naar de huisartsenpost vervoerd.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De speedboot is met opkomend water zelfstandig los gekomen.

Goed en wel thuis werd wederom een beroep gedaan op de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert. Nabij Wemeldinge had een zeiljacht te kampen met motorproblemen. Deze alarmering werd ingetrokken nadat een berger zich ter plaatse meldde.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij