Skip to main content

KNRM assisteert bij ernstig verkeersongeval Terneuzen

Datum: vrijdag 05 november 2021 | Sectie: Hansweert

Vrijwilligers van KNRM reddingstations Breskens en Hansweert hebben vanmorgen assistentie verleend bij een ernstig ongeval nabij het sluizencomplex in Terneuzen. Een bestelbus raakte van de weg en kwam op een binnenvaartschip terecht. Vijf inzittenden raakten gewond, één overleed.

Het ongeval deed zich voor nabij de westluis. Door onbekende oorzaak raakte de bestelbus rond 8:55 uur van de weg en kwam op een afgemeerd binnenvaartschip terecht. Vervolgens raakte het voertuig (deels) te water. De bemanning van het binnenvaartschip heeft touwen vastgemaakt om te voorkomen dat het voerrtuig zou zinken. Ondertussen werden brandweereenheden, waaronder duikers, ambulances, de traumahelikopter, politie, Rijkswaterstaat en de KNRM gealarmeerd. Ook beringsbedrijf Multraship schoot te hulp.

Vijf inzittenden wisten zichzelf te bevrijden en zijn aan boord van het binnenvaartschip genomen. Één persoon zat bekneld en is helaas overleden. Door KNRM reddingboten Zeemanshoop (Breskens) en Jan van Engelenburg (Hansweert) zijn meerdere personen vervoerd naar de calamiteitensteiger alwaar ambulances gereed stonden voor vervoer naar het ziekenhuis.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.