HOME

Jan van Engelenburg naar de werf

17-05-2017 hansweert

De vaste reddingboot van KNRM reddingstation Hansweert, de Jan van Engelenburg, is sinds woensdag 10 mei voor een revisie naar de werf. In de tussentijd kunnen de vrijwilligers gebruik maken van reddingboot Dorus Rijkers uit de reserveloot.

De Dorus Rijkers is evenals de Jan van Engelenburg een boot uit de Johannes Frederik klasse. Het belangrijkste verschil met de Jan van Engelenburg is de drenkelingenklep op het achterdek. Deze ontbreekt op de Jan van Engelenburg.

Drenkelingen worden vanaf de Jan van Engelenburg met de rescue cradle en het zogenaamde a-frame aan de bakboordzijde horizontaal uit het water gehaald. Op de Dorus Rijkers gebeurt dit met de drenkelingenklep op het achterdek. Het benaderen van een drenkeling vergt dus een andere aanpak en extra oefening.

Naar verwachting zal de Dorus Rijkers tot zeker eind mei in Hansweert liggen.

Acties
In de krappe week dat de Dorus Rijkers nu in Hansweert ligt konden al drie acties in het logboek worden bijgeschreven. Zaterdagmiddag rukten de vrijwilligers uit voor een zeiljacht met motorproblemen nabij Terneuzen en zondagmorgen voor een zeiljacht aan de grond. Tijdens de reguliere oefenavond werd een motorbootje met motorpech met aan boord 4 opvarenden in veiligheid gebracht.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht