Skip to main content

Jan van Engelenburg naar de werf

Datum: woensdag 17 mei 2017 | Sectie: Hansweert

De vaste reddingboot van KNRM reddingstation Hansweert, de Jan van Engelenburg, is sinds woensdag 10 mei voor een revisie naar de werf. In de tussentijd kunnen de vrijwilligers gebruik maken van reddingboot Dorus Rijkers uit de reserveloot.

De Dorus Rijkers is evenals de Jan van Engelenburg een boot uit de Johannes Frederik klasse. Het belangrijkste verschil met de Jan van Engelenburg is de drenkelingenklep op het achterdek. Deze ontbreekt op de Jan van Engelenburg.

Drenkelingen worden vanaf de Jan van Engelenburg met de rescue cradle en het zogenaamde a-frame aan de bakboordzijde horizontaal uit het water gehaald. Op de Dorus Rijkers gebeurt dit met de drenkelingenklep op het achterdek. Het benaderen van een drenkeling vergt dus een andere aanpak en extra oefening.

Naar verwachting zal de Dorus Rijkers tot zeker eind mei in Hansweert liggen.

Acties
In de krappe week dat de Dorus Rijkers nu in Hansweert ligt konden al drie acties in het logboek worden bijgeschreven. Zaterdagmiddag rukten de vrijwilligers uit voor een zeiljacht met motorproblemen nabij Terneuzen en zondagmorgen voor een zeiljacht aan de grond. Tijdens de reguliere oefenavond werd een motorbootje met motorpech met aan boord 4 opvarenden in veiligheid gebracht.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.