Skip to main content

Drie gewonden na explosie sportvisboot, inzet KNRM en ambulance

Datum: dinsdag 23 mei 2017 | Sectie: Hansweert

Aan boord van een sportvisbootje vond dinsdagavond 23 mei een explosie plaats. De Kustwacht alarmeerde de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert en ambulancepersoneel. Het bootje bevond zich op de Oosterschelde tussen Wemeldinge en Kattendijke.

Dit scenario kregen de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert en twee ambulanceverpleegkundigen en een ambu-chauffeur voorgeschoteld tijdens een incidentoefening.

Als gevolg van de explosie had korte tijd brand gewoed op het sportvisbootje. De brand was inmiddels gedoofd. Aan boord bevonden zich vier opvarenden. Drie van hen waren gewond geraakt. Het bootje maakte geen water.

Ambulancepersoneel is in Wemeldinge aan boord genomen van reddingboot Dorus Rijkers. Ter plaatse bij het bootje bleek dat één opvarende door de explosie overboord was geslagen. Ambulancepersoneel en een KNRM'er zijn overgestapt op het sportvisbootje om een eerste triage uit te voeren. Ondertussen werd de drenkeling snel uit het water gered. Deze bleek onderkoeld.

Inmiddels waren een tweede ambulance en de traumahelikopter onderweg. De aangevraagde SAR helikopter was niet beschikbaar wegens een zoekactie elders.

Nadat de gewonden van boord waren gehaald zijn deze met spoed naar de wal vervoerd voor verdere behandeling door de toegesnelde traumateams en vervoer naar het ziekenhuis. Het sportvisbootje is afgemeerd in Wemeldinge.

Zowel KNRM als ambulancepersoneel kijken terug op een zeer geslaagde en leerzame oefening.

Bekijk de uitgebreide fotoreportage op onze facebookpagina via deze link.

Foto's: Nelleke & Jorina van Moolenbroek en Mario Rentmeester

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.