Skip to main content

Durf je het aan om overboord te gaan?

Datum: zaterdag 26 mei 2018 | Sectie: Hansweert

Evacuatie van een slecht ter been zijnde man vanaf een zeiljacht was het scenario voor een oefening die was opgezet door KNRM Hansweert in samenwerking met Patrick en Niels van sponsor Venturn B.V. uit Rotterdam. Zij vormden de bemanning van een zeiljacht.

De zeilers waren vertrokken voor een zeiltocht over de Westerschelde met aan boord een man, groot bewonderaar van de KNRM en RNLI, die door een ernstige spierziekte is aangewezen op een rolstoel.

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert kregen de taak om hem zo veilig mogelijk vanaf het zeiljacht te evacueren. Hiervoor is de drijvende brancard gebruikt. Vervolgens mocht hij plaatsnemen achter de radar aan boord van reddingboot Jan van Engelenburg. Dat meneer niet bang is uitgevallen bleek wel toen schipper Jacco hem vroeg of hij het aandurfde om met een KNRM redder in overlevingspak overboord te gaan om daarna gered te worden door de KNRM. Nog voordat Jacco was uitgesproken volgde “JA” over de intercom.

Nadat de man samen met zijn maat terug aan boord van het zeiljacht was gebracht kwam de bijzondere, maar zeker ook nuttige oefening ten einde.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.