Skip to main content

Druk bezochte reddingbootdag vol spektakel

Datum: zondag 07 mei 2017 | Sectie: Hansweert

De jaarlijkse reddingbootdag op KNRM Reddingstation Hansweert was een groot succes. Een kleine 1.000 bezoekers genoten van een rondje over de Westerschelde met de reddingboot Jan van Engelenburg en de vele activiteiten aan wal.

Activiteiten
Maar liefst 27 nieuwe donateurs en leden van Team jonge redders, de kidsclub van de KNRM, zich tijdens reddingboot aan. De KNRM ontvangt geen overheidssubsidies, maar wordt in stand gehouden door donateurs. Zij zijn de redders aan wal van de KNRM. Ruim 400 donateurs en jonge redders stapten aan boord van de reddingboot Jan van Engelenburg voor een gave vaartocht over de Westerschelde.

Een spectaculaire reddingsdemonstratie door de KNRM en een demonstratie door de brandweer en ambulance trokken veel bekijks aan de wal.

Bezoekers werden geïnformeerd over het werk van de KNRM, er werden KNRM artikelen verkocht en ook de snacks en dranken vonden gretig aftrek. Kinderen konden zich uitleven in een reddingsvlot, spuiten met de brandblusslang, meedoen aan een echt redderspel, een reddingboot bouwen van lego, een kleurplaat maken en zij konden geschminkt worden.

Dankzij de belangeloze medewerking van WLB Goes lego konden kinderen een reddingboot bouwen van lego. Henry (13), Boaz (9) en Levi (5) maakten een prachtige boot en wonnen ieder een leuke prijs.

Beeldmateriaal
Tijdens reddingbootdag zijn een heleboel foto's gemaakt. Deze kunt u bekijken in ons foto-album op facebook.

Omroep Zeeland heeft een leuke reportage gemaakt. Deze is terug te kijken via deze link.

Bedankt!
Dankzij de inzet van diverse ketenpartners, sponsoren en de vele vrijwilligers kijken wij terug op een fantastische reddingbootdag.

Reddingbootdag is mede mogelijk gemaakt door: Brandweer Kruiningen, Regionale ambulancevoorziening Zeeland, WLB Joannaplantsoen lego, Amusement-muziek Ninety-nine Jan Boonman, Reijnhoudt elektro, Techno West Services B.V., Handelsonderneming Slabbekoorn, De Wolff maritime safety, LambWeston, Multiservice Traas, Oliehandel Dekker, Steijn oliehandel, Bakkerij ’t Stoepje Kloetinge, Van Kruiningen v.o.f., Van der Poel dier & verblijf, Top taste en Korstanje transport.

Met dank aan Jeroen Verschoore, Edwin Kriekaard, Colin van Winkelen, Nelleke van Moolenbroek en Mario Rentmeester voor de foto's.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.