100 jaar donateur van de KNRM

17 november 2018

Samen vertegenwoordigen zij maar liefst 100 jaar donateurschap van de KNRM. De heren Priester en Lunstroo ontvingen uit handen van burgemeester en voorzitter van het KNRM reddingstation te Hansweert, mevrouw José van Egmond, de zilveren waarderingsspeld als dank voor hun trouwe steun. Maar liefst 50 jaar steunen zij de reddingmaatschappij met een periodieke vrijwillige bijdrage.

De vrijwilligers van de KNRM zijn hun donateurs zeer dankbaar. Zonder donateurs kan de KNRM haar belangrijke reddingwerk niet uitvoeren. Daarnaast vormen de donateurs een morele achterban voor de redders. Na koffie met gebak en een presentatie over de KNRM werden de heren in overlevingspak gehesen en werd een vaartocht met de reddingboot Jan van Engelenburg gemaakt.

Trouwe donateurs
November is van oudsher de maand om op de reddingsstations de trouwe donateurs te ontvangen, omdat de KNRM op 11 november haar oprichting in 1824 vierde. Sindsdien bestaat de KNRM dankzij donaties, giften, schenkingen en nalatenschappen, zonder overheidssubsidie. De traditie om donateurs na een “dienstverband” van 60, 50, 40 en 25 jaar (en soms 70 en een van 80 jaar) een attentie toe te sturen bestaat bij de KNRM al heel lang, het uitnodigen op de reddingstations om persoonlijk kennis te komen maken, is iets van de laatste jaren.

Foto's: Mario Rentmeester