Zoekactie naar drenkeling met trieste afloop

24 april 2019

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen werden woensdagmorgen vroeg, samen met de overige hulpdiensten, gealarmeerd voor een drenkeling in het Krabbersgat ter hoogte van de sluis.

Omdat getuigen met zekerheid konden melden dat zij een vrouw het water in hadden zien gaan en onder water verdwenen was werd er door de veiligheidsregio groot opgeschaald.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Brandweer Enkhuizen, duikteams uit verschillende regio’s, ambulance, politie, traumahelikopter, politiehelikopter en de reddingboten van de KNRM reddingstations Enkhuizen, Medemblik en Andijk zochten geruime tijd het gebied tussen de Krabbersgatsluizen en de Buyshaven af.

Na anderhalf uur intensief zoeken werd het levenloze lichaam door een duiker van de brandweer aangetroffen en aan boord van reddingboot Watersport gebracht waar werd geconstateerd dat verder hulp niet meer mocht baten.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van dit incident.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Foto’s ; Maarten Edelenbosch, NH Nieuws

Datum : 24 april 2019
Alarm : 07:06 uur
Weer : Mooi
Zicht : Goed
Wind : Zuidwest 4
Temp. : 13 graden
Actie : 014-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij