Skip to main content

Brandwonden door hard langsvarende speedboot

Datum: zondag 21 april 2019 | Sectie: Enkhuizen

Eerste paasdag werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd voor een medisch incident aan boord van een zeeschouw op het Markermeer.

De zeeschouw voer anderhalve mijl zuid van Enkhuizen toen het mis ging.

Een van de twee opvarenden was bezig met een pan soep toen deze plots omviel door een hard langsvarende speedboot. De hete soep kwam over zijn benen heen en veroorzaakte ernstige brandwonden.

Direct zijn ze begonnen met koelen van de wonden en hebben ze alarm geslagen bij de Nederlandse Kustwacht. Deze alarmeerde vervolgens direct de reddingboten van KNRM Enkhuizen om eerste hulp te gaan verlenen. Ook bestelde zij bij de veiligheidsregio Noord-Holland Noord een ambulance.

Nadat de reddingboten met voorhang waren geschut via het Naviduct was reddingboot Corrie Dijkstra-van Elk snel ter plaatse en zette twee opstappers over op de zeeschouw om eerste hulp te verlenen.

Inmiddels had reddingboot Watersport contact met de aanrijdende ambulance om de dichtbij zijnde aanland plaats af te stemmen. Niet veel later arriveerde beide reddingboten de vaste wal en werd de patiënt overgedragen aan de ambulancedienst voor verder zorg.

Omdat ook de andere opvarende van de zeeschouw graag mee wou richting ziekenhuis werd afgesproken dat de KNRM zou zorgdragen dat het incidentschip netjes in de haven van Enkhuizen zou worden afgemeerd en achter gelaten. Dus werd even later de zeeschouw mee opsleep genomen richting de Compagnieshaven in Enkhuizen.

Datum : 21 april 2019
Alarm : 18:46 uur
Weer : Mooi
Zicht : Goed
Wind : Noordoost 3
Temp. : 17 graden
Actie : 013-2019

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.