Skip to main content

Zeiljacht met roer schade op een onstuimig IJsselmeer (video)

Datum: maandag 20 november 2017 | Sectie: Enkhuizen

Vanmiddag werden onze vrijwilligers voor de 97ste keer dit jaar gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht. Ditmaal betrof het een zeiljacht wat roer schade had opgelopen op hun overtocht van Stavoren naar Urk onderweg naar de winterstalling.

Het zeiljacht met twee opvarenden bevond zich zeven mijl noordoost van Enkhuizen, men had moeite het zeiljacht onder controle te houden en de zuidwestenwind, kracht vijf tot zes maakte het er niet aangenamer op.

Door het slechte zicht was het even zoeken naar het jacht zonder mast. Eenmaal ter plaatse aangekomen werden er twee opstappers overgezet om de situatie aan boord te beoordelen.

De komst van de reddingboot brengt al snel de rust terug aan boord, verder zijn de opvarenden wat koud en een beetje zeeziek. De opstappers nemen de controle over het zeiljacht over en maken een sleep verbinding met reddingboot Watersport.

Na bijna vijf kwartier slepen komen zij aan in Enkhuizen. In de jachthaven word het zeiljacht netjes afgemeerd en is de zeeziekte bij de opvarenden vervolgens ook weer snel voorbij. Ze werden overgedragen aan de havendienst met het advies een warme douch op te zoeken. Na uitgebreid te zijn bedankt door de schipper van het zeiljacht welke al jaren “redder aan de wal” is, keren onze vrijwilligers weer terug naar hun dagelijkse werkzaamheden.

Datum : 20 november 2017
Alarm : 14:06 uur
Weer : Regenachtig
Zicht : Matig
Wind : Zuidwest 5 tot 6
Actie : 97

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.