KNRM boothuis beschadigt door scheepvaart

18 november 2017

Voor de derde keer sinds de bouw van ons boothuis in 2009 is de roldeur, welke ons inpandige dok scheid van het vaarwater ernstig beschadigt.

Dit word veroorzaakt door dat grote schepen van voornamelijk de beroepsvaart zich regelmatig niet houden aan de maximale vaarsnelheid in het Krabbersgat.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Daardoor ontstaat er grote zuiging en golfslag in ons inpandige dok welke ook afgelopen week wederom de roldeur heeft beschadigt. Er is een flinke vouw in de deur ontstaan wat hem instabiel maakt, gelukkig kunnen we hem nog wel gebruiken en is reddingboot Francine Kroesen gewoon inzetbaar.

Aankomende week zal er door het bedrijf dat de deur onderhoud een inspectie worden uitgevoerd en dan zal ook bekend worden hoe groot de schade is en hoe het zal worden gerepareerd. Destijds, na de eerste schade, werd de roldeur al extra verstevigt.

! Wij verzoeken de schippers van alle grote vaartuigen zich aub te houden aan de maximum vaarsnelheid van 9 km per uur in het Krabbersgat !

Dit voorkomt niet allen schade aan onze roldeur maar ook schade aan afgemeerde schepen aan de verschillende steigers langs het Krabbersgat waaronder onze reddingboot Watersport.

Bij voorbaat onze dank !

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij