Skip to main content

KNRM boothuis beschadigt door scheepvaart

Datum: zaterdag 18 november 2017 | Sectie: Enkhuizen

Voor de derde keer sinds de bouw van ons boothuis in 2009 is de roldeur, welke ons inpandige dok scheid van het vaarwater ernstig beschadigt.

Dit word veroorzaakt door dat grote schepen van voornamelijk de beroepsvaart zich regelmatig niet houden aan de maximale vaarsnelheid in het Krabbersgat.

Daardoor ontstaat er grote zuiging en golfslag in ons inpandige dok welke ook afgelopen week wederom de roldeur heeft beschadigt. Er is een flinke vouw in de deur ontstaan wat hem instabiel maakt, gelukkig kunnen we hem nog wel gebruiken en is reddingboot Francine Kroesen gewoon inzetbaar.

Aankomende week zal er door het bedrijf dat de deur onderhoud een inspectie worden uitgevoerd en dan zal ook bekend worden hoe groot de schade is en hoe het zal worden gerepareerd. Destijds, na de eerste schade, werd de roldeur al extra verstevigt.

! Wij verzoeken de schippers van alle grote vaartuigen zich aub te houden aan de maximum vaarsnelheid van 9 km per uur in het Krabbersgat !

Dit voorkomt niet allen schade aan onze roldeur maar ook schade aan afgemeerde schepen aan de verschillende steigers langs het Krabbersgat waaronder onze reddingboot Watersport.

Bij voorbaat onze dank !

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.