Skip to main content

Zeiljacht met gebroken mast op het Markermeer (video)

Datum: zondag 30 juli 2017 | Sectie: Enkhuizen

Zondagmiddag rond lunchtijd gingen de alarmontvangers van onze vrijwilligers af voor een melding van een zeiljacht met gebroken mast op het Markermeer.

Het zeiljacht bevond zich ten tijde van het incident twee mijl zuid van het Naviduct. Aan boord bevonden zich vier opvarenden.

Na met voorhang te zijn geschut door het Naviduct waren de beide Enkhuizer reddingboten snel ter plaatsen en werden er direct opstappers overgezet.

Er bleken gelukkig geen gewonden te zijn gevallen. Wel was bij een poging de mast te bergen het voorzeil in de schroef van het zeiljacht gedraaid. Nadat de KNRM opstappers de mast zo goed als dat kon hadden vast gezet werd er een sleepverbinding gemaakt en koers gezet naar rustiger vaarwater.

In de kom van het Krabbersgat is de mast verder los gehaald en goed opgeborgen aan dek van het zeiljacht zodat deze geen verdere schade kon veroorzaken. Vervolgens werd er koers gezet richting de jachthaven waar het onfortuinlijk zeiljacht netjes werd afgemeerd onder de kraan.

Ondertussen was er een tweede melding binnengekomen : Een motorboot met roerproblemen zes mijl zuid van Enkhuizen ook op het Markermeer. Reddingboot Corrie Dijkstra van Elk werd direct die kant op gedirigeerd om polshoogte te nemen.

Ter plaatse aangekomen bleek het jacht reeds opsleep te zijn genomen door een commerciële hulpverlener en kon de reddingboot retour station.

Datum : 30 juli 2017
Alarm : 12:31 uur
Weer : Regenachtig
Zicht : Redelijk
Wind : Zuidwest 6
Actie : 59 en 60

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.