Maritieme dienstverlening op het Markermeer

6 augustus 2017

Zondagmiddag hebben onze vrijwilligers een maritieme dienstverlening uitgevoerd op het markermeer.

Een maritieme dienstverlening is een hulpverlening die binnen komt via de KNRM helpt app of telefonische via het boothuis en welke geen spoed heeft en niet wordt afgehandeld door het Kustwachtcentrum, een zogenaamde prio 3.

De melding van van deze middag kwam van een pas aangeschaft casco van een motorschip welke onderweg was van Amsterdam naar Sneek.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Echter zes mijl voor Enkhuizen op het Markermeer krijgen de opvarenden te maken met een brandstof probleem en roepen zij de hulp in van de KNRM.

Reddingboot Corrie Dijkstra van Elk voer hierop zonder spoed uit en naam het schip opsleep richting Enkhuizen.
Bij het sluizencomplex van het Naviduct nam reddingboot Watersport het van de Corrie Dijkstra over en na te zijn geschut werd het schip netjes afgemeerd aan de Harlingersteiger in Enkhuizen alwaar een monteur aan boord kon komen om het brandstof probleem te verhelpen.

Tijdens dit soort dienstverleningen is er altijd een reddingboot beschikbaar voor nood oproepen.

Datum : 6 augustus 2017
Alarm : 15:34 uur
Weer : Mooi
Zicht : Goed
Wind : West 4
Actie : 61-2017

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij