Medische evacuatie na amputatie hand

28 augustus 2017

Maandagmiddag rond een uur gingen de alarmontvangers van onze vrijwilligers af voor een medische evacuatie na een ongeval aan boord van een zeilschip op het Markermeer.

Het zeilschip bevond zich ten tijde van het incident acht mijl zuid van Enkhuizen. Aan boord had een ongeval plaats gevonden waardoor bij een negen jarige jongen zijn hand was geamputeerd.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Door de bemanning van het zeilschip was al eerste hulp verleend maar verdere medische hulp was met spoed gewenst.

Na met voorrang te zijn geschut via de spuisluizen waren de beide Enkhuizer reddingboten snel op het Markermeer. Reddingboot Corrie Dijkstra van Elk ging direct door naar het incidentschip terwijl reddingboot Watersport wachtte op de tevens gealarmeerde ambulancedienst welke onderweg was naar de loswal zuid Krabbersgat. Ook een commerciële hulpverlener was onderweg.

Ter plaatse aangekomen is het slachtoffertje verder gestabiliseerd en in goede samenwerking met het ambulance personeel en commercieel hulpverlener Lima Delta door een van de reddingboten met spoed overgebracht naar de wal.

Ondertussen was door de Radio Medische Dienst een Search And Rescue Helikopter opgeroepen die onderweg was om het slachtoffertje zo snel mogelijk in het Amsterdam Medische Centrum te krijgen voor de juiste specialistische hulp. Deze lande op de loswal in Enkhuizen.

Nadat het slachtoffertje met de heli was afgevoerd is reddingboot Watersport terug gegaan naar het zeilschip voor de opvang van de hevig geschrokken en geëmotioneerde overige opvarenden. Bij aankomst in de haven is opvang door slachtofferhulp voor deze mensen geregeld.

Datum : 28 augustus 2017
Alarm : 13:09 uur
Weer : Mooi
Zicht : Goed
Wind : Noordoost 3
Actie : 69-2017

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij